CSM anunță concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională

  • 15 Iulie 2021 13:33
CSM anunță concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională

Plenul CSM a anunțat concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova din partea Consiliului Superior al Magistraturii

În baza art. 138 din Constituția Republicii Moldova și art. 11 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, candidatul la funcția de judecător la Curtea Constituțională trebuie să întrunească mai multe condiții care pot fi văzute AICI

Candidații pot depune dosarele de participare la concursul nominalizat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (mun. Chișinău, str. Mihai Eminescu, 5) sau la adresa de e-mail [email protected], până la data de 12 august curent, inclusiv.

Amintim că CSM a anulat, pe 15 iunie, concursul pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională, din cauza că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Funcția de judecător la Curtea Constituțională a devenit vacantă după decesul lui Eduard Ababii în luna ianuarie. CSM a anunțat concursul în luna martie, dar a amânat desfășurarea acestuia în câteva rânduri. Membrii CSM au decis desfășurarea probei video la doar câteva zile după ce Curtea Constituțională a anulat numirea a patru membri.

La concurs s-au înscris atunci 16 candidați. Membrii CSM au decis în unanimitate, chiar în debutul discuțiilor, excluderea deputatului socialist Vasile Bolea din cursă pe motiv că acesta nu ar întruni toate criteriile de eligibilitate și nu ar corespunde rigorilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău