CSM a anunțat când va decide în privința convocării Adunării Generale a Judecătorilor

  • 11 Iunie 2021 17:00
CSM a anunțat când va decide în privința convocării Adunării Generale a Judecătorilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se convoacă, marți, 15 iunie, în ședință pentru a decide soarta ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor. Agenda reuniunii a fost plasată, recent, pe pagina web a instituției, informează Bizlaw.md.

În context, potrivit sursei citate, săptămâna aceasta, membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu președinții și vicepreședinții instanțelor de judecată din țară pentru a discuta despre chestiuni ce țin de activitatea sistemului judecătoresc. După reuniune, CSM a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că ”magistrații au identificat data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor și chestiunile ce urmează a fi incluse în proiectul agendei ședinței Adunării”. Consiliul nu a anunțat, însă, care este data stabilită.

De la începutul anului 2020 au fost mai multe tentative de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor. Ultima încercare prevedea desfășurarea reuniunii la sfârșitul lunii martie. Inițiativa n-a avut însă sorți de izbândă.

Tot marți, Plenul CSM urmează să desfășoare concursul pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională. În competiție sunt 16 candidați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău