CSM a acceptat cercetarea unui judecător pentru îmbogățire ilicită

  • 20 Aprilie 2022 11:03
CSM a acceptat cercetarea unui judecător pentru îmbogățire ilicită

Consiliul Superior al Magistraturii a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unui judecător, însă nu precizează despre cine este vorba. Hotărârea a fost emisă miercuri după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a depus la CSM un demers în acest sens, transmite IPN.

În debutul ședinței, președintele interimar al Consiliului, Dorel Musteață, a declarat că în această dimineață au fost înregistrate trei demersuri ale procurorului general interimar. Dumitru Robu s-a prezentat la ședință, iar examinarea a avut loc cu ușile închise.

Ca urmare, CSM a eliberat acordul pentru efectuarea perchezițiilor în privința magistratului în contextul bănuielii de îmbogățire ilicită. Numele magistratului și instanța în care activează acesta nu au fost menționate.

Presa scrie că judecătorul vizat este Valeriu Hudoba de la Judecătoria Comrat. Contactat de IPN la acest subiect, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Emil Gaitur, a menționat că va reveni cu o informație mai târziu.

Examinarea celorlalte două demersuri, printre care eliberarea acordului CSM pentru acțiuni de urmărire penală în privința unui judecător, dar și suspendarea din funcție a unui alt magistrat, a fost amânată pentru altă ședință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău