CSJ a publicat astăzi prima hotărâre motivată în cauzele cu privire la vetting

  • 27 Septembrie 17:04
CSJ a publicat astăzi prima hotărâre motivată în cauzele cu privire la vetting

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a publicat astăzi hotărârea motivată în prima contestație împotriva hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), soluționată în temeiul Legii nr. 65 din 30 martie 2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justițe.

În actul judecătoresc emis, instanța supremă a făcut o claritate referitor la unele aspecte relevante ce țin de sarcina probațiunii în cadrul evaluării externe, folosirea cheltuielilor de consum ale populației la calcularea cheltuielilor subiecților supuși evaluării, situațiile în care CSJ poate admite contestația, precum și unele particularități privind aplicarea prevederilor Codului administrativ și ale Legii nr. 65, transmite bizlaw.md

Potrivit CSJ, hotărârea emisă va contribui atât la facilitarea perfecționării procesului privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justițe, cât și la asigurarea unei bune înțelegeri a practicii instanței supreme la examinarea acestor categorii de litigii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
29,96
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău