Cruzeștiul s-a înfrățit cu Giurgiu. Primarul Violeta Crudu: Îi mulțumesc poporului român

  • 06 Decembrie 2019 17:00
Cruzeștiul s-a înfrățit cu Giurgiu. Primarul Violeta Crudu: Îi mulțumesc poporului român

Comuna Cruzești din suburbiile Chișinăului s-a înfrățit cu municipiul Giurgiu. Primarii, Violeta Crudu de pe malul stâng, și Nicolae Barbu de pe malul drept al Prutului, au semnat două acorduri de colaborare astăzi, la Giurgiu. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Giurgiu.

„Este o bucurie pentru noi, giurgiuvenii. Suntem frați prin însăși istoria noastră, dar astăzi prin semnarea celor două protocoale, creăm și un cadru instituțional de colaborare.”, a declarat primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu.

„Este o onoare și o plăcere. Vreau să îi mulțumesc poporului român, este unu mesaj pe care îl spun de fiecare dată, pentru miile de burse oferite copiilor noștri din Republica Moldova. Eu am făcut parte din prima generație de elevi basarabeni care au învățat în România. Vă mulțumesc pentru cele 900 de grădinițe reparate în satele din Republica Moldova, inclusiv în localitatea noastră.”, a spus Violeta Crudu.

În 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea finanțelor publice locale. Aceasta le permite primăriilor din România să finanțeze proiecte ale primăriilor din Republica Moldova cu care au acorduri de înfrățire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău