Crucea eroilor români de pe vârful Caraiman, în munții Bucegi, va fi reabilitată din fonduri europene

  • 26 Iulie 2017 20:44
Crucea eroilor români de pe vârful Caraiman, în munții Bucegi, va fi reabilitată din fonduri europene

Ministrul Apărării Naționale al României, Adrian Țuțuianu, și ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, au semnat miercuri în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul MApN, proiectul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi.

Valoarea proiectului „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor Crucea Caraiman/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)” este de peste 19 milioane lei, din care 16 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene.

Valoarea cofinanțării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naționale este de aproximativ 3 milioane lei.   

Finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău