Croația susține aderarea statelor vecine în Uniunea Europeană, declară președintele Milanović

  • 22 Septembrie 2021 10:23
Croația susține aderarea statelor vecine în Uniunea Europeană, declară președintele Milanović

În cadrul Adunării Generale ONU, președintele Croației, Zoran Milanović, a declarat că prosperitatea statelor din Europa de Sud-Est este în interesul Croației.

"Acesta este motivul pentru care Croația susține primirea de noi membri în UE. Transformările democratice și statul de drept sunt esențiale. Pentru a avansa în procesul de integrare europeană, Bosnia și Herțegovina are nevoie de un cadru bazat pe principiile federalismului, decentralizării și reprezentării legitime.

Deseori, conceptul popoarelor constitutive este prezentat incorect ca un obstacol pentru realizarea în mod echitabil a drepturilor tuturor cetățenilor. BiH are nevoie de reforme" – a declarat Milanović. Însă, cu o zi înainte, Milanović a declarat la New York că statele din Europa de Sud-Est aspiră să adere la UE, însă nu toate doresc cu adevărat aderarea la UE.

Referindu-se la Serbia, Milanović a declarat că cel mai grav este faptul că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, "a fost unul din instigatorii războaielor din anii '90 din fosta Iugoslavie". Milanović consideră că Serbia "nu are intenția fermă" de a adera la UE, în timp ce Macedonia și Albania "lucrează și luptă din greu" în această direcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău