Croația introduce obligativitatea certificatului COVID-19 pentru toți angajații din sectorul public

  • 05 Noiembrie 2021 14:42
Croația introduce obligativitatea certificatului COVID-19 pentru toți angajații din sectorul public

În contextul noilor recorduri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2, Croația a decis vineri să înăsprească măsurile concepute pentru a limita răspândirea noului coronavirus și a introdus obligativitatea certificatelor digitale COVID-19 pentru toți angajații din sectorul public, informează Reuter, citat de Agerpres.

Croația a raportat vineri 6.932 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei.

Puțin peste 50% din populația Croației, care are 4 milioane de locuitori, este vaccinată până în prezent cu schemă completă, iar experții în sănătate au pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creșterea explozivă a numărului de infectări din ultimele săptămâni.

"Pentru a preveni răspândirea bolii, trebuie să reducem numărul persoanelor care se întâlnesc în spații închise, să creștem numărul persoanelor vaccinate și să creștem siguranța din timpul activităților comerciale", a declarat ministrul croat de Interne, Davor Bozinovic.

Numărul persoanelor care pot să se reunească în interior a fost scăzut de la 100 la 50 începând din acest weekend, cu excepția situației în care rezidenții croați pot să prezinte certificate digitale care dovedesc că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau prezintă un test cu rezultat negativ.

Toate întrunirile din spațiile închise vor trebui să se încheie la miezul nopții.

Începând din 15 noiembrie, certificatele digitale COVID-19 vor fi obligatorii pentru toți angajații din sectorul public și pentru toți cetățenii care doresc să acceseze diverse servicii în instituțiile publice din Croația.

Până acum, certificatul COVID-19 era obligatoriu doar pentru angajații din sectorul medical și pentru cei care lucrează în centre sociale.

"Dacă numărul infectărilor va continua să crească, de la 15 noiembrie vom introduce obligativitatea certificatelor digitale pentru a permite accesul în baruri, restaurante și centre fitness", a adăugat ministrul Davor Bozinovic.

El a adăugat că începând din 4 ianuarie 2022, dacă situația epidemiologică nu se va îmbunătăți, certificatele digitale vor rămâne valide doar pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au trecut prin boală. În prezent, aceste documente sunt valide și pentru persoanele care prezintă rezultate negative la testele de depistare a noului coronavirus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
42,18
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:2,06 m/s
Wed
33
Thu
32
Fri
29
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău