Croația înăsprește restricțiile împotriva COVID-19 în timpul sărbătorilor

  • 18 Decembrie 2020 19:11
Croația înăsprește restricțiile împotriva COVID-19 în timpul sărbătorilor

Guvernul Croației va impune noi restricții asupra vieții sociale de Crăciun și Anul Nou în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

Între 23 decembrie și 8 ianuarie, oamenii nu vor putea să-și părăsească cantoanele de reședință, a declarat vineri, la Zagreb, ministrul de interne croat Davor Bozinovic.

Singurii care fac excepție sunt lucrătorii cu profesiuni considerate esențiale.

Maximum zece persoane din cel mult două gospodării pot participa la petrecerile private de Crăciun.

Restricțiile asupra serviciilor religioase vor fi într-o oarecare măsură relaxate în timpul sărbătorilor. Până acum, maxim 25 de persoane puteau participa la slujbe, indiferent de mărimea bisericilor.

De Crăciun și în Ajunul Crăciunului este acum permis ca în biserică să intre câte persoane este posibil cu condiția ca fiecărui participant la slujbă să i se asigure un spațiu de 7 metri pătrați.

Croația are o populație de puțin peste 4 milioane de locuitori și este împărțită în 20 de cantoane plus capitala Zagreb.

Pandemia a lovit puternic Croația. Centrul european de prevenire și control ale bolilor (ECDC) a estimat numărul oamenilor care au contractat COVID-19 în ultimele două săptămâni la 49.274, ceea ce înseamnă o rată de 1.214 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău