Croația dă asigurări că este pregătită deplin pentru a funcționa ca stat Schengen

  • 15 Decembrie 2022 19:25
Croația dă asigurări că este pregătită deplin pentru a funcționa ca stat Schengen

Croația este pregătită deplin să funcționeze de la 1 ianuarie 2023 ca stat membru al Spațiului Schengen, în ceea ce privește activitățile poliției, a declarat joi ministrul de interne croat Davor Bozinovic, potrivit Agerpres.

''Totul este pregătit. Este un proces la care am lucrat în paralel cu finalizarea tuturor activităților legate de decizia de la nivelul Consiliului miniștrilor de interne din UE. Toate acțiunile, atunci când vine vorba despre poliția croată, au fost inițiate la timp și sunt îndeplinite'', a spus Bozinovic în timpul unei vizite la Academia de Poliție din Croația.

El a participat la primirea a încă 175 de noi vehicule care vor intra în dotarea poliției naționale croate.

''Îndeplinim lucrurile pentru care ne aflăm aici, creând cele mai bune condiții pentru poliția croată. Am stabilit standarde în dinamica și calitatea achizițiilor, astfel încât poliția croată nu va mai fi în poziția de a folosi echipamente vechi și neadecvate și vom continua această politică'', a spus demnitarul croat.

În urmă cu o săptămână, Croația a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie 2023. În aceeași reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne al UE, aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen a fost respinsă, cu două voturi împotrivă, al Austriei și al Țărilor de Jos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău