Criza sanitară și economică generează ''un flux excepțional de migranți'', susține Ministerul italian de Interne

  • 30 Iulie 2020 09:18
Criza sanitară și economică generează ''un flux excepțional de migranți'', susține Ministerul italian de Interne

Criza sanitară și economică legată de noul coronavirus ''generează un flux excepțional de migranți economici'', a indicat miercuri Ministerul italian de Interne, potrivit unui comunicat, relatează AFP, preluată de AGERPRES.

Mulți dintre ei debarcă pe insula Lampedusa, sub ochii turiștilor.

"Debarcările autonome pe coastele italiene au crescut într-un timp foarte scurt", notează ministerul, referindu-se la ambarcațiunile mici care traversează Mediterana de pe coastele Africii de Nord fără a fi interceptate.

Aproape jumătate din cei aproximativ 11.000 de migranți care au debarcat în Italia săptămâna trecută plecaseră din Tunisia, iar cei mai mulți dintre ei erau cetățeni tunisieni, potrivit cifrelor oficiale. Ceilalți se îmbarcaseră, în majoritate, din Libia.

"UE trebuie să se sesizeze imediat în legătură cu această problemă" și să repartizeze noile sosiri, "în special în această fază cu risc sanitar crescut", a menționat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, pe contul său de Facebook.

Peste 300 de persoane, în special tunisieni, au ajuns în insula Lampedusa în noaptea de marți spre miercuri la bordul a 13 ambarcațiuni, crescând la peste 1.000 totalul migranților în centrul de primire, a cărui capacitate teoretică este de 95 de persoane.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău