Criză politică în Slovacia: Șefa statului îl primește luni după-amiază pe ministrul finanțelor Eduard Heger

  • 29 Martie 2021 14:09
Criză politică în Slovacia: Șefa statului îl primește luni după-amiază pe ministrul finanțelor Eduard Heger

Șefa statului slovac Zuzana Caputova îl primește luni după-amiază pe ministrul finanțelor Eduard Heger, care este susținut de toate partidele din coaliția guvernamentală pentru a-l înlocui pe actualul premier Igor Matovic, informează TASR, preluat de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președinției slovace Martin Strizinec, întâlnirea este prevăzută pentru ora locală 16:30 (14:30 GMT).


Duminică, premierul Igor Matovic a propus o rocadă de funcții cu Eduard Heger, ambii fiind membri ai partidului Mișcarea Oamenilor Obișnuiți și a Personalităților Independente (OLaNO).

Propunerea este susținută de formațiunile Pentru Popor (Za ludi) și Suntem Familia (Sme Rodina), în timp ce partidul Libertate și Solidaritate (SaS), inițial reticent, și-a dat între timp acceptul. În același timp, SaS a susținut că este gata să revină în cadrul coaliției guvernamentale.

În interiorul coaliției guvernamentale formate anul trecut la Bratislava au avut loc numeroase neînțelegeri, care au culminat cu decizia premierului Matovic de a cumpăra doze de vaccin rusesc Sputnik V, achiziție dezaprobată de ceilalți membri ai coaliției și de președintele liberal al țării, Zuzana Caputova.

Slovacia, țară cu aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a trecut relativ bine anul trecut peste criza generată de pandemie; în prezent, însă, sistemul său sanitar a ajuns la limită odată cu noul val epidemic provocat în special de varianta britanică a coronavirusului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău