Criza politică din România, în presa internațională: Al doilea premier din ultimele șapte luni care demisionează

  • 16 Ianuarie 2018 09:23
Criza politică din România, în presa internațională: Al doilea premier din ultimele șapte luni care demisionează

Premierul român, Mihai Tudose, a fost nevoit să demisioneze luni ca urmare a unui conflict cu președintele Partidului Social-Democrat (PSD), Liviu Dragnea, la mai puțin de șapte luni de la retragerea predecesorului său, comentează AFP, BBC News, Euronews și Reuters.

“Tensiunile dintre Tudose (…) și președintele partidului, Liviu Dragnea, au erupt săptămâna trecută când prim-ministrul i-a cerut ministrului de interne, un aliat apropiat al lui Dragnea, să demisioneze, acuzând-o public de minciună”, scrie Reuters, adăugând că “Dragnea ține ferm în mână atât asupra partidul aflat la guvernare, cât și guvernul” .

România și-a pierdut al doilea premier în șapte luni, după ce partidul lui Mihai Tudose i-a retras acestuia sprijinul, scrie BBC. Postul public de televiziune din Marea Britanie notează că, la fel ca predecesorul său Sorin Grindeanu, și Mihai Tudose a fost victima unei bătălii în cadrul partidului.

Potrivit Digi24, Bloomberg a titrat: Guvernul României a picat după ce premierul a pierdut conflictul cu șeful partidului.

Și Deutsche Welle a scris despre demisia lui Tudose, care a pierdut sprijinul politic și lupta cu președintele partidului, Liviu Dragnea. 

În Statele Unite, ziariștii de la The Washington Post au titrat: ”Premierul României demisionează după ce partidul său i-a retras sprijinul, pe fondul luptei pentru putere cu liderul formațiunii”.

Noul scandal de la București a fost observat și de New York Times, care a spus că „Premierul român este forțat să plece, al doilea în șapte luni”.

Un titlul asemănător a fost folosit și de agenția chineză de presă Xinhua: ”Premierul României demisionează în mijlocul scandalului cu șeful partidului”.

Sursa: CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău