Criza migraţiei | În joc este însăşi supravieţuirea UE, avertizează preşedintele Parlamentului European

  • 14 Iunie 2018 16:59
Criza migraţiei | În joc este însăşi supravieţuirea UE, avertizează preşedintele Parlamentului European

Criza în domeniul migraţiei pune în pericol însăşi supravieţuirea Uniunii Europene, consideră preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, în contextul în care numeroase state europene se confruntă cu problema primirii de migranţi, informează AFP.

''Migraţia pune în pericol însăşi supravieţuirea Uniunii Europene'', a avertizat Tajani într-un mesaj postat miercuri seara pe contul său de Twitter. ''Prioritatea este de a bloca plecările în Africa de Nord'', consideră el.

''Urgenţa în domeniul migraţiei necesită o reacţie imediată din partea UE, problema nu poate fi rezolvată la nivel naţional şi nu va fi rezolvată nici de polemicile între statele membre. Aceste controverse riscă să îndepărteze şi mai mult o soluţie la respectiva problemă'', pledase anterior Antonio Tajani în faţa parlamentarilor europeni reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg (estul Franţei).

Criza între Franţa şi Italia cu privire la nava cu migranţi Aquarius se agravase miercuri, Roma pretinzând scuze Parisului după declaraţiile considerate drept ''inadmisibile'' din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Între altele, miniştrii italian, austriac şi german de interne, consideraţi ''durii (europeni) în problema migraţiei'', şi-au exprimat intenţia de a constitui o ''axă a voluntarilor'' pentru combaterea imigraţiei ilegale, amplificând cacofonia europeană pe acest subiect, notează AFP.

''Polemicile dintre state - Care este cel mai dur? Care este cel mai responsabil? - nu au niciun rost. Aceste controverse nu sunt decât nimicuri care nu permit rezolvarea unei probleme totuşi istorice, ce ar putea avea, în cele din urmă, efecte negative asupra întregii UE'', a declarat Tajani în faţa parlamentului de la Strasbourg.

Şeful Parlamentului European a anunţat că se va deplasa în Niger în luna iulie şi în Libia ''dacă va fi posibil'', conform agenţiei franceze de presă. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
3 °C
cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,1 m/s
Thu
3 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău