Criza migrației | În joc este însăși supraviețuirea UE, avertizează președintele Parlamentului European

  • 14 Iunie 2018 16:59
Criza migrației | În joc este însăși supraviețuirea UE, avertizează președintele Parlamentului European

Criza în domeniul migrației pune în pericol însăși supraviețuirea Uniunii Europene, consideră președintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, în contextul în care numeroase state europene se confruntă cu problema primirii de migranți, informează AFP.

''Migrația pune în pericol însăși supraviețuirea Uniunii Europene'', a avertizat Tajani într-un mesaj postat miercuri seara pe contul său de Twitter. ''Prioritatea este de a bloca plecările în Africa de Nord'', consideră el.

''Urgența în domeniul migrației necesită o reacție imediată din partea UE, problema nu poate fi rezolvată la nivel național și nu va fi rezolvată nici de polemicile între statele membre. Aceste controverse riscă să îndepărteze și mai mult o soluție la respectiva problemă'', pledase anterior Antonio Tajani în fața parlamentarilor europeni reuniți în sesiune plenară la Strasbourg (estul Franței).

Criza între Franța și Italia cu privire la nava cu migranți Aquarius se agravase miercuri, Roma pretinzând scuze Parisului după declarațiile considerate drept ''inadmisibile'' din partea președintelui francez Emmanuel Macron.

Între altele, miniștrii italian, austriac și german de interne, considerați ''durii (europeni) în problema migrației'', și-au exprimat intenția de a constitui o ''axă a voluntarilor'' pentru combaterea imigrației ilegale, amplificând cacofonia europeană pe acest subiect, notează AFP.

''Polemicile dintre state - Care este cel mai dur? Care este cel mai responsabil? - nu au niciun rost. Aceste controverse nu sunt decât nimicuri care nu permit rezolvarea unei probleme totuși istorice, ce ar putea avea, în cele din urmă, efecte negative asupra întregii UE'', a declarat Tajani în fața parlamentului de la Strasbourg.

Șeful Parlamentului European a anunțat că se va deplasa în Niger în luna iulie și în Libia ''dacă va fi posibil'', conform agenției franceze de presă. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău