Criza lovește puternic în țara magnaților: TVA-ul se triplează, iar statul oprește "alocațiile de trai"

  • 11 Mai 2020 15:52
Criza lovește puternic în țara magnaților: TVA-ul se triplează, iar statul oprește

Arabia Saudită a anunțat adoptarea unor măsuri de austeritate în contextul crizei iscate de epidemia de COVID-19, dar și a declinului puternic al prețului petrolului, pe fondul conflictului cu Rusia de pe piața energetică.

 
Potrivit RT, regatul saudit va ridica valoarea TVA-ului la 15% de la 1 iulie și va suspenda o parte semnificativă a așa ziselor alocații de trai acordate cetățenilor săi. Potrivit Ministerului de Finanțe din Arabia Saudită, măsurile sunt menite să economisească un total de 100 miliarde de riyali, aproximativ 26.6 miliarde dolari americani.
 
"Măsurile adoptate astăzi, deși dificile, sunt necesare pentru menținerea stabilității economice și financiare pe termen mediu și lung în interesul țării și al cetățenilor", a spus Mohammed Al-Jadaan, ministrul finanțelor, potrivit Agenției Saudite de Presă.
 
Țară cu o populație de circa 34 milioane oameni, Arabia Saudită a avut în 2019 un PIB de 779.289 miliarde dolari, fiind pe locul 18 în lume. O parte semnificativă a bugetului se bazează pe producția și exportul de petrol.
 
Arabia Saudită a inundat în primele luni ale anului piața petrolului cu materie ieftină, ducând la o prăbușire a prețului acestuia.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău