Criza în justiție: Judecătoria Chișinău, sediul Centru a rămas fără 39% din magistrați

  • 10 Aprilie 2022 11:43
Criza în justiție: Judecătoria Chișinău, sediul Centru a rămas fără 39% din magistrați

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, avertizează despre situația dificilă în care s-a pomenit și care perturbează buna desfășurare a proceselor de judecată.

Într-un comunicat, instanța susține că mai multe funcții sunt vacante, completele de judecată nu au grefieri suficienți, iar încă 15 magistrați nu mai pot activa din cauză că nu le-a fost prelungit mandatul, scrie mold-street.com

Instanța a rămas fără 39% din judecători

"Vă aducem la cunoștință situația dificilă în care se află la moment Sediul Centru al Judecătoriei Chișinău. La 17 martie 2022, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, au expirat împuternicirile a 15 judecători numiți pe un termen de 5 ani și anume:

Diana Tricolici, Dragoș Crigan, Eugeniu Beșelea, Georgeta Grozav, Larisa Lavric, Lucia Bagrin, Lorina Ciubotaru, Maria Frunze, Octavian Dvornic, Rodica Berdilo, Vasilache Serafim, Victoria Sanduța, Cristina Panfil, Valentin Lastavețchi, Taisia Prutean.

Dosarele civile aflate în procedura judecătorilor, împuternicirile cărora au expirat (în jur de 4.000 de dosare civile), vor rămâne în procedura acestora.

Respectiv, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, la moment, sunt 41 de judecători care au împuterniciri de examinare a cauzelor civile, iar volumul de muncă, ca urmare a expirării împuternicirilor a 15 judecători, a crescut considerabil. La moment, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, sunt în examinare 17.163 de dosare civile.

De asemenea, în sediul Centru, 23 de complete de judecată sunt fără GREFIERI, iar în cancelarie sunt vacante 11 funcții. După emiterea Dispoziției nr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău