Criză în cel mai mare oraș din Vietnam. Persoanele rămase fără loc de muncă încearcă să fugă de focarul de COVID-19

  • 16 August 2021 19:42
Criză în cel mai mare oraș din Vietnam. Persoanele rămase fără loc de muncă încearcă să fugă de focarul de COVID-19

Mii de muncitori fără loc de muncă din Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam, încearcă să fugă în orașele lor natale, mulți pe motociclete pline cu diverse obiecte, în urma unei extinderi a restricțiilor în epicentrul celui mai grav focar de COVID-19 din țară, relatează Reuters, citat de digi24.ro.

Autoritățile încearcă să îi împiedice pe muncitori să părăsească orașul Ho Chi Minh și să răspândească virusul SARS-CoV-2 și tulpinele asociate acestuia în alte părți ale țării. Duminică, valuri de persoane, conducând motociclete, au putut fi observate că încercau să plece din oraș. Situația a dus la blocajele rutiere în jurul orașului, scrie sursa citată.

De asemenea, imaginile prezentate luni de televiziunile din Vietnam au evidențiat muncitorii din fabrici îmbrăcați din cap până în picioare în haine de protecție și grăbindu-se să urce în trenuri și autobuze într-o încercare similară de a fugi din zonele cele mai afectate.

Autoritățile au făcut apel la oameni să mențină distanțarea fizică și să se întoarcă la casele lor, în timp ce aceștia încercau cu disperare să plece.

În orașul Ho Chi Minh s-au înregistrat cele mai multe dintre cele 6.141 de decese provocate de coronavirus în Vietnam. De asemenea, în Ho Chi Minh s-au înregistrat cele mai multe cazuri dintre cele peste 283.000 de infecții din Vietnam. Totodată, orașul cu o populație de aproximativ de 9 milioane de oameni înregistrează în medie 241 de decese în fiecare zi.

Mulți oameni se luptă să ajungă acasă după ce și-au pierdut locurile de muncă din cauza suspendării operațiunilor din diverse fabrici, ca urmare a restricțiilor pandemice. Guvernul a anunțat pachete de asistență, care sunt menite să-i sprijine pe cei rămași fără o srusă de venit constant. 

„Nu este prima mea încercare. Am încercat să părăsesc orașul cu câteva săptămâni în urmă, dar mi s-a ordonat să mă întorc", a declarat Nguyen Van Hoan, care intenționa să se îndrepte spre provincia centrală Ha Tinh, aflată la aproximativ 1.200 km distanță pe drum.

Hoan și-a pierdut slujba în urmă cu două luni. Pe spatele motocicletei sale îngrămădise o valiză, un pachet de tăiței, o sticlă de apă și una de benzină de rezervă. „Mulți oameni din cartierul unde locuiam au murit. Dacă rămân aici, voi muri fie de foame și stres, fie de virus", le-a spus Hoan jurnaliștilor de la Reuters, adăugând că nu a primit până acum niciun ajutor de stat.

În același timp, în Vietnam, facilitățile medicale sunt copleșite, având în vedere depășirea capacității de spitalizare și lipsa de personal medical. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău