Criza din Ucraina: Formațiunile militare ilegale vor fi dezarmate

  • 18 Aprilie 2014 09:00
Criza din Ucraina: Formațiunile militare ilegale vor fi dezarmate

La Geneva, părțile au promis de asemenea că se vor abține de la orice acțiuni violente sau provocatoare și au condamnat ferm orice manifestări extremiste.

La Geneva a fost semnat, joi, 17 aprilie, un Acord privind detensionarea situației din Ucraina, care prevede că toate formațiunile militare ilegale vor fi dezarmate, clădirile guvernamentale ocupate în mod ilegal vor fi eliberate, iar guvernul Ucrainei va promova un dialog amplu privind reforma Constituției, inclusiv despre extinderea autonomiei regiunilor.

Protestatarii pro-ruși din estul Ucrainei au cerut dreptul de a organiza referendumuri privind statutul viitor al regiunii, iar Rusia a pledat de mai multe ori, în ultima perioadă, pentru federalizarea Ucrainei, idee respinsă până acum de Kiev.

Tot la Geneva, părțile au promis de asemenea că se vor abține de la orice acțiuni violente sau provocatoare și au condamnat ferm orice manifestări extremiste.

 La discuțiile de la Geneva au participat reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, Uniunii Europene și Statelor Unite, care au insistat asupra necesității ca Rusia să își respecte angajamentele și să insiste ca separatiștii proruși pe care i-a sprijinit să predea armele, să elibereze clădirile și să își promoveze obiectivele în cadrul procesului de reformare a Constituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău