Criză de angajați. Procesatorii din Marea Britanie trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

  • 04 Noiembrie 2021 08:42
Criză de angajați. Procesatorii din Marea Britanie trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiți să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranșate și apoi să le reimporte, din cauza crizei de muncitori calificați din industrie, relatează The Guardian.

Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranșare și ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociației Britanica Procesatorilor dCarne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri, scrie digi24.ro.

Pdaltă parte, procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranșate, după cum a relatat Financial Times. Aceasta, deși guvernul a anunțat luna trecută o politică de imigrație post-Brexit, în baza căreia ar fi acordatviztemporarpentru lucrători sezonieri în industria cărnii de porc.

Măsura arca scop să prevină sacrificarea în masă a porcilor sănătoși în ferme, deoarece abatoarele și fabricile de procesare a cărnii nu mai au destui angajați după Brexit și sunt la capacitatmaximă. Cu toate acestea, 10.000 de animale au fost ucise până acum, potrivit Asociației Naționale a Cărnii de Porc, iar sacrificarea continuă.

În urma deciziei Guvernului, 800 de angajați calificați din industria cărnii de porc vor putea lucra în Marea Britanie timp de șase luni. Cu toate acestea, fermierii și procesatorii de carne încă așteaptă sosirea muncitorilor, iar aceștia vor ajungla sfârșitul lunii noiembrie, cel mai devreme.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranșare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare.

„Este un semnal pentru cât de disperate devin lucrurile”, a spus Nick Allen.

În ceea ce privește carnea de vită, irlandezii au acces la mulți muncitori. Au acordat vize pentru a aducee măcelari din străinătate. Au fabrici și sunt avizați pentru supermarketuri”, a adăugat el.

Exportul cărnii pentru procesare arși costuri mai mari - încă 1.500 de lire sterline pentru fiecare camion cu carcase, inclusiv taxele de transport, precum și cerințele vamale introduse după Brexit, cum ar fi un certificat de sănătate de export pentru fiecare transport.

Procesatorii de carne splâng dmult timp dcriza dforță dmuncă din industrie și avertizează că vizele temporare de șase luni sunt prea puțin pentru a îmbunătăți situația.

Avem un minus de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienți, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoidcel puțin 18 luni pentru a pregăti acești oameni”, a spus Allen.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău