Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu, cei mai buni sportivi ai anului 2012

  • 27 Decembrie 2012 21:51
Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu, cei mai buni sportivi ai anului 2012

Halterofilii Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu au fost desemnați „Sportivii Anului 2012ˮ în cadrul Galei Sportului Moldovenesc, desfășurată marți, 25 decembrie, transmite Info-Prim.

Cristina Iovu a cucerit anul acesta medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra în categoria 53 kg, aurul campionatelor europene juniori și seniori, și titlul suprem la Universiada Mondială. 

Anatol Cîrîcu, de asemenea, a cîștigat bronzul olimpic la Londra și a devenit campion european în categoria 94 kg. 

În top 10 au mai intrat sportivii: Zalina Marghiev, Ion Luchianov (ambii, atletism), Dan Olaru (tir cu arcul), Vasile Belous (box), Svetlana Saenko (lupte feminine), Sergiu Toma (judo), Nicolae Ceban (lupte libere), Alexandru Dudoglo (haltere). 

Sergiu Crețu (haltere) a fost ales „Cel mai bun antrenorˮ al sezonului sportiv 2012, în timp ce selecționata de rugby a devenit „Cea mai bună echipăˮ a anului, pentru prestația în Cupa Europei pe Națiuni. 

Victor Ciobanu (lupte libere) a fost numit „Talentul anului”, în timp ce lotul național de lupte K-1 a fost distins cu premiul „Descoperirea anului”. 

Cu premii speciale pentru merite deosebite în dezvoltarea sportului s-au ales antrenorii emeriți ai Moldovei, Nicolae Oriol și Gheorghe Guțu. 

În cadrul Galei Sportive au fost premiați peste 100 de sportivi, antrenori și conducători de federații pentru rezultatele obținute pe arena internațională în 2012. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău