Cristina Gherasimov: România este partenerul nostru numărul unu în procesul de pregătire pentru aderarea la UE

  • 23 Iulie 11:45
Cristina Gherasimov: România este partenerul nostru numărul unu în procesul de pregătire pentru aderarea la UE

România este partenerul numărul unu al Republicii Moldova în procesul de pregătire pentru aderarea la structurile comunitare, susține vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Într-un interviu în exclusivitate pentru Veridica.ro, ea a precizat că cele două state colaborează la nivelul instituțiilor publice, precum și cu experți, transmite Radio Chișinău.

România rămâne o portavoce a noastră nu doar la Bruxelles, ci în absolut toate capitalele UE, a menționat Cristina Gherasimov, exprimându-și recunoștința  pentru acest suport, precum și pentru tot sprijinul pe care Republica Moldova îl primește din partea României în drumul său de transformare într-un stat cu adevărat european.

„România este partenerul nostru numărul unu în procesul de pregătire pentru aderarea la UE. Conlucrăm la nivelul instituțiilor publice, dar și cu experții care pot să ne dea o mână de ajutor. Din partea României, în acest moment, putem aduce până la 40 de experți. Desigur, sperăm să putem majora acest număr pe viitor. Dar e cert că, ținând cont de discuțiile pe care le port cu doamna ministră de Externe, Luminița Odobescu, colegii din România sunt gata să ne susțină în procesele care urmează.

Un exemplu foarte clar în acest sens este și faptul că, în această săptămână, mă voi afla la București, unde am fost invitată de doamna Odobescu pentru a împărtăși viziunea noastră, de la Chișinău, în cadrul Reuniunii ambasadorilor din România. Vom discuta cu membrii corpului diplomatic al României despre cum putem avea o cooperare mai strânsă între misiunile noastre din statele membre ale UE, astfel încât să ne consolidăm prezența în țările europene și, totodată, să reușim să aducem cât mai multă asistență în procesul nostru de aderare la UE aici, acasă, în Moldova”, a spus Cristina Gherasimov pentru Veridica.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Sun
20
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău