Cristina Bălan a demisionat din funcție

  • 17 Iunie 2019 09:51
Cristina Bălan a demisionat din funcție

Ambasadoarea Republici Moldova în SUA, Cristina Bălan a demisionat din funcție. Ea a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook.

Guvernul condus de Partidul Democrat a demisionat vineri. Eram în drum spre R. Moldova pentru concediul meu anual planificat. În calitate de persoană desemnată politic, am demisionat din funcția de Ambasador al R. Moldova în SUA. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip și îi doresc numai bine noii echipe”, a scris Cristina Bălan pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Ministrul de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu a rechemat-o pe Cristina Bălan pentru consultări, însă aceasta nu s-a prezentat la Chișinău. Ulterior, șeful diplomației a rechemat-o pe Cristina Bălan din funcția de ambasador.

Cristina Balan a fost propusă la funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii de către democratul Vlad Plahotniuc. Decretul privind numirea în funcție a acesteia a fost semnat de președintele Igor Dodon la 31 mai 2018.

Din aprilie 2017, Cristina Balan a ocupat funcția de vicepreședintă a PDM, responsabilă pentru relații internaționale și diplomație de partid. Ea este economist de profesie și deține o diplomă în management din partea Universității Libere Internaționale din Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău