Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa națională

  • 02 Septembrie 2021 09:31
Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa națională

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa națională, 111, după ce a adus in extremis victoria Portugaliei printr-o dubla reușită în fața Irlandei (scor 2-1), miercuri seara, la Faro, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, transmit agențiile internaționale de presă, scrie AGERPRES.

Înaintea partidei, Ronaldo era la egalitate cu fostul atacant iranian Ali Daei, cu 109 goluri.

„Recordul îmi aparține și este unic. Îmi lipsea un gol, am marcat două și sunt foarte fericit'', a declarat Ronaldo după meci pentru radioteleviziunea portugheză (RTP).

Atacantul de 36 de ani, care tocmai s-a transferat de la Juventus la Manchester United, a înscris în minutele 89 și 90+6, după ce irlandezii au deschis scorul prin John Egan, după un corner (45).

Seara începuse rău pentru celebrul jucător, câștigător a cinci ''Baloane de Aur'', care a ratat un penalty în min. 15, șutul său fiind apărat de portarul Gavin Bazunu.

Portugalia, cu a treia sa victorie în patru partide, conduce în Grupa A, având trei puncte în plus față de Serbia, dar și un joc în plus.

Cristiano Ronaldo este acum la un pas de a stabili o nouă performanță, aceea de a deveni cel mai selecționat jucător european, el având acum 180 de prezențe în națională, la fel ca fundașul spaniol Sergio Ramos, care nu a fost convocat pentru partidele din această lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău