Pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, atacurile între cei doi candidați se întețesc

  • 12 Noiembrie 2020 13:57
Pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, atacurile între cei doi candidați se întețesc

Pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile prezidențiale din Rep. Moldova, atacurile între cei doi candidați se întețesc. De altfel, continuă și scandalul legat de ziarele electorale ale lui Igor Dodon, iar la CEC a fost depusă o sesizare pentru excluderea din cursă a candidatului declarat independent.

Principalul subiect al campaniei pentru alegerile prezidențiale este scandalul legat de ziarele electorale ale Igor Dodon, tipărite la editura de stat deși oficial pe publicații era trecută o tipografie privată, care au fost confiscate de poliție.

La numărarea tirajului publicației, pe care au efectuat-o polițiștii, s-a descoperit că sunt cu peste 100 de mii de ziare mai mult decât cele declarate de stafful electoral al actualului șef de stat, după cum a declarat deputatul PAS Lilian Carp:

Reprezentanții Partidului condus de Maia Sandu susțin că Igor Dodon încalcă legea și tipărește ziare electorale fără a declara cheltuielile pentru ele la Comisia Electorală Centrală. Ei au sesizat poliția și CEC-ul, solicitând procuraturii să ia în gestiune acest caz de utilizare a resurselor administrative.

Pe de altă parte, stafful electoral al lui Igor Dodon neagă acuzațiile și califică incidentul de la editura Universul drept huliganism. Șeful staffului, deputatul socialist, Vlad Bătrâncea spune că echipa Maiei Sandu va fi atacată în instanță.

Este o încercare de a ne bloca în campania electorală”, a spus Vald Bătrâncea.

Între timp, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus la CEC o cerere de excludere a lui Igor Dodon din cursa electorală pe motiv ar fi folosit bani pentru campanie din Federația Rusă pe care nu i-a declarat. Un alt motiv pentru care Renato Usatîi solicită ca Igor Dodon să fie scos din cursa electorală este tipărirea ilegală a peste două milioane de ziare.

Sunt temeiuri clare că a fost violată legislația Republicii Moldova. Dodon doar pentru ziare a folosit în campania electorală mai mult decât a declarat”, a precizat Renato Usatîi.

Reprezentanții staff-ului electoral al lui Igor Dodon, au calificat drept false acuzațiile aduse de Renato Usatîi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău