Creștinii romano-catolici și protestanți sunt astăzi în Vinerea Sfântă, duminică e Paștele catolic

  • 19 Aprilie 2019 11:24
Creștinii romano-catolici și protestanți sunt astăzi în Vinerea Sfântă, duminică e Paștele catolic

Creștinii romano-catolici și protestanții sunt astăzi, 19 aprilie, în Vinerea Sfântă, ziua în care își aduc aminte de răstignirea lui Iisus Hristos pe cruce, participând la ritualul Drumul Crucii. La Roma, acest drum este parcurs simbolic, în jurul Colosseumului, unde mulți creștini au murit martiri.

Ca în fiecare an, în Vinerea Mare a Paștelui catolic, Papa este prezent la Colosseum și se parcurg toate cele 14 stațiuni pe care le are tradiția, la care vor fi prezenți cu siguranță și credincioși catolici, grevo-catolici și ortodocși, dar și ortodocși, pentru că și la ortodocși Paștele va fi săptămâna viitoare, pe 28 aprilie, dar Via Crucis la Roma se face doar în în această Vinere Mare a Paștelui catolic.

Ceremonia nu are loc la Vatican, dar la Colosseum, pentru că acesta este locul unde au murit mulți creștini care și-au dat viața pentru credința în Hristos, în primele secole și acolo, în memoria acestor martiri ai credinței, s-a stabilit ca să celebreze Calea Crucii.

Duminică, 21 aprilie, credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, iar ortodocșii, greco-catolicii și neoprotestanții vor celebra Floriile.

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău