Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi au intrat, de astăzi, 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului

  • 14 August 13:20
Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi au intrat, de astăzi, 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi au intrat, de astăzi, 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii. Acesta ține până pe 28 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului.

Deși este un post relativ scurt, de două săptămâni, acesta este unul aspru. Dezlegare la pește și vin se face doar la un singur praznic, pe 19 august, când este marcată Schimbarea la față a Mântuitorului, indiferent în ce zi cade această sărbătoare. În rest, în zilele de luni, miercuri și vineri creștinii care postesc vor avea voie doar să ajuneze fără untdelemn, iar în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică vor avea dezlegare la untdelemn.

Biserica le dezleagă postul copiilor, gravidelor, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. La fel, creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri.

Acesta este unul din cele patru posturi din an, alături de Postul Nașterii Domnului, Postul Paștilor și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău