Creșteri importante pe Wall Street după anunțul progreselor pentru un vaccin anti-COVID

  • 09 Noiembrie 2020 18:09
Creșteri importante pe Wall Street după anunțul progreselor pentru un vaccin anti-COVID

Bursele de pe Wall Street au deschis ședința de luni cu creșteri spectaculoase, anunțul progreselor pentru un vaccin anti-COVID influențând în special acțiunile din sectoarele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma pandemiei, transmite AFP, preluat de Agerpres.

În jurul orei 14.50 GMT, indicele Dow Jones Industrial Average afișa o creștere de 4,37% până la 29.561,67 puncte cu doar 10 puncte sub recordul istoric atins la mijlocul lunii februarie. Indicele S&P 500 înregistra o creștere de 3,72% până la 3.640 puncte, cu 60 puncte sub recordul de la începutul lunii septembrie.

Acțiunile Pfizer erau în creștere cu 8,86% după ce grupul farmaceutic american a anunțat că, împreună cu firma germană BioNTech, a pus la punct un vaccin eficient în 90% din cazuri pentru a preveni infecțiile cu Covid-19. Creșteri importante au înregistrat și acțiunile altor companii farmaceutice precum Merck (+4%) și Johnson and Johnshon (+3,80%).

De asemenea, toate sectoarele înregistrau creșteri, începând cu companiile din sectorul energiei (+12,82%) , care și-au redobândit încrederea într-o relansare a activității. Companiile din sectorul imobiliar (+8,49%) și sectorul bancar (+7,49%) afișau și ele creșteri, la fel ca și companiile aeriene precum titlurile American Airlines, care s-au apreciat cu 13% sau United Airlines, care au înregistrat un avans de 18,50%.

Interesul investitorilor pentru acțiuni s-a resimțit și pe piața de obligațiuni, un randamentul pentru obligațiunile pe zece ani emise de Trezoreria SUA a urcat până la 0,9372% de la 0,8185% vineri.

De asemenea, piețele de acțiuni din întreaga lume au crescut pe măsură ce investitorii au devenit optimiști că victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale înseamnă un pachet de stimulente fiscale mai mare în SUA și un comerț mondial mai calm. Aceasta ar însemna perspective de câștiguri mai bune pentru companiile expuse pe prima economie a lumii dar și posibilitatea ca Rezerva Federală american să intervină pentru a oferi un sprijin suplimentar economiei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău