Creștere record a numărului de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus în Cehia

  • 13 Septembrie 2020 14:25
Creștere record a numărului de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus în Cehia

Cehia a înregistrat duminică un număr record de infectări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv, fiind raportate 1.541 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.

Duminică este cea de-a cincea zi la rând în care se depășește pragul de 1.000 de noi infectări în Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, confruntată în ultimele săptămâni cu o accelerare a epidemiei.

Raportat la numărul populației, aceasta înseamnă 94 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, conform datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Doar Spania și Franța au înregistrat creșteri mai mari în acest interval.

Până sâmbătă, din totalul de 35.401 cazuri de infectare, 60% dintre pacienți s-au vindecat, iar 453 au decedat.

Cehia s-a numărat printre primele țări din Europa unde a fost impusă purtarea măștilor în majoritatea locurilor publice, au fost închise școlile, magazinele, dar și granițele.

Cehia s-a grăbit însă să relaxeze aceste măsuri în vară, după un număr mic decese prin comparație cu multe alte state europene.

Săptămâna trecută au fost înăsprite regulile de purtare a măștilor pentru contracararea propagării virusului.

Cehia a raportat cel de-al 10.000-lea caz de infectare de-abia la mijlocul lunii iunie, al 20.000-lea la mijlocul lui august, după care a depășit rapid 30.000 săptămâna trecută.

Această evoluție a determinat țara vecină Germania să anunțe miercuri că persoanele care revin de la Praga vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus sau să intre în carantină timp de două săptămâni.

În ce privește numărul celor spitalizați, guvernul ceh a precizat că acesta rămâne sub vârful de peste 400 înregistrat în primele luni de epidemie, deși cifrele sunt în creștere rapidă. Vineri, erau spitalizați 297 de pacienți cu COVID-19, față de 172 la începutul lunii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău