Creștere neobișnuită a numărului de cazuri în ultimele 24 de ore în Franța

  • 20 Iulie 2021 19:15
Creștere neobișnuită a numărului de cazuri în ultimele 24 de ore în Franța

Numărul de contaminări cu COVID-19 în Franța în ultimele 24 de ore a urcat la 18.000 în comparație cu sub 7.000 în săptămâna anterioară, a anunțat cu îngrijorare ministrul sănătății, Olivier Véran, în opinia căruia, această creștere, cauzată de varianta Delta, este neobișnuită, informează AFP.

''Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din țara noastră (...). Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore'', a spus ministrul adresându-se Adunării Naționale.

Bilanțul final pentru ultimele 24 de ore va fi publicat în cursul serii de Serviciul de sănătate publică din Franța.

''Acest lucru înseamnă că este vorba de o creștere a circulației virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situație până acum, nici în cazul Covid (varianta originală a virusului), nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană'', a continuat acesta.

Un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

''Avem o armă, vaccinarea'', a pledat acesta. ''Nu mai e timp să ne îndoim, să ezităm, este timpul pentru imunitatea colectivă, este vorba despre responsabilitate colectivă și este singurul mijloc de care dispunem (...) pentru a scăpa de Coronavirus odată pentru totdeauna''.

După mai multe săptămâni cu bilanțul în scădere, numărul cazurilor este în creștere în Franța din cauza variantei Delta, mai contagioase.

Guvernul se teme că această creștere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate, ceea ce va duce la o creștere a numărului de spitalizări.

În prima parte a zilei de marți, prim-ministrul Jean Castex a indicat că obiectivul de 40 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate ''ar trebui atins la sfârșitul lunii iulie'', cu o lună în avans față de calendarul inițial. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău