Crește numărul de adresări la Centrul municipal Chișinău pentru persoanele fără domiciliu stabil

  • 28 Noiembrie 2023 09:11
Crește numărul de adresări la Centrul municipal Chișinău pentru persoanele fără domiciliu stabil

La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din str-la Haltei 2 sunt adăpostiți peste 60 de beneficiari.

Potrivit autorităților municipal, 8 oameni au venit în weekend, în zile friguroase cu ploi și ninsori. Două persoane sunt din Chișinău, iar alți șase - din raioanele republicii. Ei au fost aduși la centru de către echipele poliției sau de către Serviciul de Urgență Prespitalicească.  

Capacitatea Centrului  este de 100 de locuri, iar la necesitate instituția poate să primească până la 130 de persoane.  

Începând cu data de 1 noiembrie, în scopul sporirii măsurilor de protecție a persoanelor fără domiciliul stabil în perioada rece a anului și prevenirii a cazurilor de hipotermie, Centrul municipal de găzduire și orientare din str-la Haltei nr. 2 și-a trecut activitatea în regim de 24/24.   

Oamenii fără adăpost beneficiază aici de hrană caldă, de 3 ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.  

De rând cu cei care vin și pleacă de la Centrul de găzduire, în prezent, sunt adăpostiți și 30 de oameni cu necesități de îngrijire specializată. În cazul în care aceste persoane necesită intervenții medicale, ele sunt direcționate și internate în IMSP municipale pentru tratament. 

Anual, prin intermediul Centrului de găzduire, sunt asistați circa 500 beneficiari, dintre care 30% sunt integrați social.  

Bugetul Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil pentru anul 2023 este de 7,2 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău