Creditul polonez destinat fermierilor este disponibil prin intermediul Mobiasbancă

  • 13 Ianuarie 2017 14:48
Creditul polonez destinat fermierilor este disponibil prin intermediul Mobiasbancă

Accesarea creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone este posibilă prin intermediul Mobiasbancă.

Printr-un comunicat de presă, banca informează despre faptul că poate oferi clienților finanțare în condiții avantajoase pentru dezvoltarea companiilor care desfășoară activități în domeniul agroalimentar și industrial din Republica Moldova, transmite IPN.

Pentru dezvoltarea afacerilor clienții pot accesa credite de la 500 000 până la 5 000 000 de euro, care vor fi oferite pe un termen de maximum 12 ani în limitele facilității de creditare din programul „Creditul polonez”. Companiile care vor aplica pentru accesarea finanțării vor beneficia, în plus, de condiții accesibile de creditare, o gamă de echipamente și servicii eligibile spre finanțare furnizate de antreprenorii din Republica Polonă, TVA și taxe de import la cota zero.

Pentru a fi eligibile spre aplicare la program, companiile trebuie să întrunească următoarele condiții: înființarea/ modernizarea întreprinderilor din domeniul agroindustrial, investiții în tehnologii noi privind recoltarea și procesarea producției de origine vegetală și animalieră, construcția/modernizarea halelor de producere, investiții în tehnologii moderne și inovații în scopul conformării la standardele UE privind siguranța alimentelor și cerințele de calitate etc.

Prin aderarea la programul „Creditul de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone”, Mobiasbancă își extinde gama de finanțare din surse financiare externe, oferind clienților săi multiple avantaje de dezvoltare a afacerilor și contribuie la creșterea economiei, se mai spune în comunicat.

Guvernul Poloniei a aprobat acordarea unui credit de 100 000 000 de euro pentru Republica Moldova, ulterior a solicitat însă renegocierea acordului de împrumut în vederea reducerii în jumătate a sumei. De la semnarea acordului și până la finele anului trecut, au fost aprobate de către Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova șase din cele 23 de dosare prezentate de întreprinderi, în sumă de circa 10 milioane de euro. Ministerul Finanțelor din Polonia a avizat cinci dintre acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău