Cozi lungi la vaccinare în Ankara. Turcii așteaptă să se vaccineze ca să scape de restricții

  • 20 Aprilie 2021 10:26
Cozi lungi la vaccinare în Ankara. Turcii așteaptă să se vaccineze ca să scape de restricții

Cozi lungi la vaccinare luni seară în capitala Turciei, Ankara. Dorind să scape de restricții, sute de turci s-au grăbit să se imunizeze, după ce au devenit eligibili toți cei cu vârste de peste 55 de ani.

Țară cu aproape 84 de milioane de locuitori a dat startul campaniei de imunizare la mijlocul lunii ianuarie. De atunci 14% din populație a primit cel puțin o doză. 9% a primit și rapelul.

Însă, situația sanitară în Turcia se agravează, este acum pe locul patru în lume la numărul de cazuri noi. Așa că au revenit carantinele de sfârșit de săptămână. De asemenea, au fost interzise mesele comune de Ramadan.

Autoritățile au dat vina pe faptul că oamenii nu respectă regulile, dar și pe răspândirea noilor variante mai contagioase de SARS CoV-2.

Turcia a anunțat că va primi turiști nevaccinați în sezonul estival

Turcia a anunțat că așteaptă turiști britanici și din alte țări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare.

Luna aceasta, autoritățile turce vor stabili dacă turiștii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

Infecțiile și decesele zilnice au crescut în ultima lună după ce Ankara a anunțat o perioadă de revenire treptată la viața normală.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău