COVID-19 | La Spitalul de psihiatrie sunt 21 de pacienți și 11 cadre medicale infectate

  • 09 Aprilie 2020 19:03
COVID-19 | La Spitalul de psihiatrie sunt 21 de pacienți și 11 cadre medicale infectate

La Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău sunt 21 de bolnavi și 11 cadre medicale confirmate  cu Coronavirus de tip nou, potrivit unui răspuns oferit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ca urmare a unui demers adresat de către Avocatul Poporului.

„Bolnavii sunt tratați nemijlocit în spital conform protocoalelor și Ghidurilor MSMPS. Pacienții cu COVID-19 nu sunt transferați în allte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați”, se arată într-un comunicat al Ombudsmanului. 

49 de pacienți care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați au fost testați, îmbolnăvirea nefiind confirmată. De asemenea, Avocatul Poporului a fost informat despre faptul că în prezent în carantină la domiciliu se află 124 de persoane. Instituția este asigurată cu material biodistructiv și echipament de protecție.

„Ombudsmanul va monitoriza în continuare starea de lucruri de la Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și rămâne în așteptarea informațiilor despre situația epidemiologică din cadrul Spitalele de psihiatrie Bălți și Orhei, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea acestui Minister, precum și despre acțiunile întreprinse de MSMPS pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, asigurarea siguranței și securității pacienților și cadrelor medicale de la instituțiile vizate”, se mai arată în comunicat. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău