COVID-19 | Germanii, și mai pesimiști ca anul trecut în ce privește întoarcerea la "normalitate" în anul care vine (sondaj)

  • 30 Decembrie 2021 15:12
COVID-19 | Germanii, și mai pesimiști ca anul trecut în ce privește întoarcerea la

Germanii nu se arată prea optimiști în pragul noului an, doar puțin peste 15% declarându-se încrezători că pandemia de coronavirus se va încheia complet sau în cea mai mare parte în cursul lui 2022, indică rezultatele unui sondaj realizat de YouGov citat joi de dpa.

Aproximativ 79% dintre participanții la sondajul realizat între 21 și 23 decembrie consideră că noul coronavirus va continua să le afecteze traiul, cel puțin în parte, în anul care vine, iar 34% se așteaptă ca acest impact să fie considerabil, scrie Agerpres.

Starea de spirit a opiniei publice pare așadar și mai sumbră decât acum un an, când un sondaj similar al YouGov a arătat că 26% dintre germani văd o luminiță la capătul tunelului. Atunci, Germania era în lockdown, dar lansarea campaniilor de vaccinare era considerată, în acea perioadă, temei de speranță.

La administrarea primelor injecții anti-coronavirus în Germania, în decembrie 2020, ministrul de atunci al sănătății a afirmat: "Toamna și iarna... anului viitor nu vor mai fi dominate de această pandemie", subliniază dpa.

În schimb, în momentul de față Germania înregistrează un număr mult mai ridicat de cazuri zilnice de infectare, iar restricțiile se mențin, atât pentru vaccinați cât și pentru nevaccinați.

În plus, amploarea actualei crize este greu de stabilit, ca urmare a unei diminuări a testării și raportării în perioada Crăciunului și Anului nou, după cum au explicat oficialii din sănătate în ultimele zile. Joi, reputatul institut de boli infecțioase Robert Koch a anunțat 42.770 de cazuri noi confirmate și 383 de decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău