COVID-19 | Bilanțul victimelor în Suedia: cea mai neagră zi pentru țara care a refuzat carantina

  • 06 Aprilie 2020 18:56
COVID-19 | Bilanțul victimelor în Suedia: cea mai neagră zi pentru țara care a refuzat carantina

Suedia a avut cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, 76 de morți în 24 de ore. Numărul total de infectați a crescut cu 376, la 7206. Baruri, restaurante și anumite școli sunt deschise în continuare.

Suedia refuză carantina totală, despre deosebire de restul Europei, iar acum anunță cea mai neagră zi de la debutul pandemiei: 76 de persoane decedate și 376 de noi cazuri. În total, 477 de suedezi și-au pierdut viața din cauza COVID-19, iar 7206 sunt infectați, potrivit Mediafax.

Suedia le recomandă cetățenilor să se izoleze, însă baruri, restaurante și anumite școli sunt încă deschise. Adunările mai mari de 50 de oameni au fost într-un final interzise și sunt reguli noi pentru transportul public la orele de vârf.

Guvernul suedez dă înapoi după ce încercase imunitatea de turmă și măsuri relaxate și a cerut deja parlamentului puteri sportite pentru a putea instaura starea de urgență.

Premierul Suediei i-a anunțat deja pe cetățeni să se pregătească de mii de morți din cauza pandemiei.

"O să avem mulți oameni la terapie intensivă, avem în față mii de morți. Trebuie să ne pregătim", a anuntat premierul suedez, Stefan Löfven.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău