Cotidianul | Procuratura a șters din arhiva Parlamentului orice urmă a miliardului furat (Revista presei)

  • 20 Iunie 2019 09:36
Cotidianul | Procuratura a șters din arhiva Parlamentului orice urmă a miliardului furat (Revista presei)

Revista presei - 20 iunie 2019

Ex-deputatul Bolboceanu, condamnat în prima instanță la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, achitat de Curtea de Apel, titrează TV8.  Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la pușcărie în luna martie a anului trecut. El a fost recunoscut vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse.

Procuratura a șters din arhiva Parlamentului orice urmă a miliardului furat, titrează Cotidianul. Potrivit președintelui Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, în arhiva Parlamentului nu se găsește niciun document din cadrul comisiilor Reidman din 2013 și Răducan din 2015, care au anchetat subiectul. Toate documentele din 2013 și 2015 de la aceste comisii au fost ridicate și transmise către Procuratură.

Andrian Candu oferă DETALII despre Vlad Plahotniuc, care a fost amenințat de serviciile secrete RUSEȘTI: „Nu este în SUA. M-am văzut cu dumnealui și va REVENI în timpul cel mai apropiat”, a declarat Candu citat de Ziarul Național.  

Ilan Șor și familia sa a vândut afacerea duty free din Moldova, după ce a devenit clar că PD nu va putea constitui o coaliție, scrie Mold-street. Până în aprilie 2019, proprietar figura Ilona Șor, mama vitregă a controversatului politician și afacerist. După recentele evenimente s-a anunțat că Ilan Șor, condamnat de prima instanță pentru furtul miliardului, nu s-ar mai afla în R. Moldova.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cum trei judecători reținuți și anchetați de Procuratura Anticorupție, în 2013 și 2014, pentru corupere pasivă au fost declarați nevinovați de instanțele de judecată.

Ziarul de Gardă scrie și despre acțiunile autorităților din R. Moldova, pentru a facilita spălarea a 71 miliarde de dolari. Pe parcursul anilor 2010-2014,  71 de miliarde au fost spălați de la băncile rusești prin intermediul instanțelor și băncilor din R. Moldova, folosindu-se de hotărâri judecătorești ilegale privind datorii false.

În același ziar găsiți patru pagini de retrospectivă a evenimentelor din ultima săptămână de pe scena politică din R. Moldova.

Ziarul de Gardă publică și un interviu cu polițistul de frontieră care în plină criză politică și-a anunțat public susținerea pentru noul Guvern, condus de Maia Sandu. „Am spus ce-i doare pe toți”, declară Dan Ușurelu, polițist de frontieră la Postul Vamal Ungheni.

Ziarul de Gardă mai relevă că de trei luni, pacienții oncologici din R. Moldova nu mai beneficiază de un serviciu modern de radioterapie pentru că singurul aparat performant existent în țară este defectat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău