Cotidianul | Platon dă numele celor implicați în furtul miliardului, printre aceștia se numără Candu, Ulanov și Leancă (Revista presei)

  • 16 Iunie 2020 10:10
Cotidianul | Platon dă numele celor implicați în furtul miliardului, printre aceștia se numără Candu, Ulanov și Leancă (Revista presei)

Revista presei din 16 iunie 2020

Eliberarea lui Platon provoacă un val de CRITICI la adresa lui Dodon, titrează Ziarul Național. Publicația reține reacția fostului premier Maia Sandu: „Hoții care au preluat bănci, au cumpărat deputați, judecători, procurori, au spălat MILIARDE sunt lăsați în libertate ca să continue aceste fărădelegi”, a comentat Maia Sandu.

Platon dă numele celor implicați în furtul miliardului, titrează Cotidianul. Actualii deputați Andrian Candu și Denis Ulanov, precum și ex-premierul Iurie Leancă, se numără printre principalii vinovați în jaful din sistemul bancar, acuză controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. El a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TV 8, că deține probe care i-ar încrimina pe mai mulți.

Eliberarea din arest a lui Veaceslav Platon este o reglare de conturi între actori politici, susține și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. El a adăugat, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, că în următoarele zile și săptămâni vom vedea dezvăluiri de-ale lui Platon pe acest subiect, care vor fi folosite de către niște actori politici în interesul lor personal partinic, electoral. Totodată, el spune că „indiferent de unde a pornit ideea de eliberare a lui Platon, dacă în cazul acestui domn a fost un abuz, acest abuz trebuie înlăturat. El a săvârșit niște acte, trebuie investigat prin prisma legii penale și procesual penale astfel încât să ajungem într-o bună zi la finalitate în cazurile atacurilor raider, spălătoriei mafiei rusești și a altor lucruri ilegale despre care s-a vorbit în spațiul public”, a menționat Năstase, citat de Jurnal.md.

De ce este controversată decizia de eliberare a lui Veaceslav Platon – explică Europa Liberă, care amintește că la baza deciziei de eliberare a lui Platon a stat demersul depus de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. El a spus recent despre controversatul om de afaceri că a fost victimă a unor dosare fabricate și a cerut rejudecarea cauzelor ce-l vizează. Procurorul general nu a exclus posibila vinovăție a lui Platon în alte infracțiuni de rezonanță. Expertul Ion Guzun de la Centrul de resurse juridice consideră eliberarea lui Veaceslav Platon controversată. „Cel mai important pentru societate este să înțeleagă dacă totuși în dosarul spălării miliardului este sau nu vinovat domnul Platon. Comiterea unor greșeli sau transmiterea unui dosar în instanța de judecată cu mai multe probleme nu exclude vinovăția persoanei. Iar mesajul care a fost transmis de către procurorul general este că domnul Platon nu este vinovat”, a subliniat expertul, citat de Europa Liberă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău