Cotidianul | Noul judecător al Curții Constituționale, Artur Reșetnicov, este unul dintre cei mai controversați politicieni (Revista presei)

  • 13 Decembrie 2018 09:31
Cotidianul | Noul judecător al Curții Constituționale, Artur Reșetnicov, este unul dintre cei mai controversați politicieni (Revista presei)

Revista presei - 13 decembrie 2018.

Ziarul Național reține explicația președintelui Parlamentului „de ce nu poate fi inițiată procedura de DEMITERE a președintelui Dodon, până după alegerile parlamentare. Și asta pentru că suntem în preajma scrutinului și, din punct de vedere juridic, nu poate fi organizat un referendum de demitere al șefului statului în ziua alegerilor parlamentare. Spicherul a subliniat că în această perioadă nu poate fi organizat un referendum național de demitere a președintelui”.

Într-un editorial pe portalul Cotidianul.md, istoricul  Octavian Țîcu face o comparație între „construirea RSS Moldovenească în anii 1940/1944 și regimul lui Plahotniuc în R. Moldova anului 2018. Din călăi, victime, satrapi și colaboraționiști, dar și restul populației, care asistă impasibilă la această teroare”. Autorul denunță mai multe cazuri de hărțuire a opoziției din Ungheni.

Portalul Cotidianul.md scrie că „noul judecător al Curții Constituționale, Artur Reșetnicov, este unul dintre cei mai controversați politicieni de la Chișinău, acesta făcându-se remarcat de mai multe ori prin declarații scandaloase și implicare în incidente dubioase. Publicația amintește că Reșetnicov a fost numit în noiembrie 2007 șef al SIS, iar din această postură s-a făcut pentru prima dată remarcat în spațiul public. Mai exact după evenimentele din aprilie 2009 el a acuzat direct România de implicare. Cel mai dubios eveniment cu implicarea noului judecător a avut loc în anul 2010, când acesta ar fi fost răpit în stradă și maltratat. Deși au trecut 8 ani și Reșetnikov a ajuns între timp și la putere, acest eveniment este în continuare învăluit în mister și „răpitorii” nu au fost identificați, scrie Cotidianul.

Aceeași publicație susține că Tamara Andrușca, care a fost numită ieri în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), este o persoană apropiată de liderul partidului de guvernământ, Vlad Plahotniuc. Anterior, ea a fost membru în Consiliul de Administrație al Victoriabank, atunci când Plahotniuc era prim-vicepreședintele băncii, după care a fost și vicepreședintă a Consiliului de Administrație de la Victoriabank.

Adevărul preia comentariul președintei PAS, Maia Sandu, care consideră că numirea lui Artur Reșetnicov și a lui Corneliu Gurin în calitate de judecători la Curtea Constituțională, numirea lui Corneliu Mihalache la CCA și a Tamarei Andrușca la Compania Națională de Asigurări în Medicină este un semn că „Plahotniuc deja înțelege că e foarte aproape căderea lui și a început să numească vasali în funcții-cheie, sperând ca aceștia vor menține dictatura în Moldova”.

Fostul director al CNA merge la Curtea de Conturi, titrează Ziarul de Gardă. Viorel Chetraru, a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de membru al Curții de Conturi. El urmează să îi ia locul Tamarei Andrușca, care a fost numită în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă citiți despre procurorul care a cerut de la Ziarul de Gardă jumătate de milion de lei în cadrul unui proces judiciar și a fost trimis în judecată pentru abuz de putere și fals în acte publice.

Tot în ediția aflați despre casa în construcție a deputatului Constantin Țuțu într-un cartier în care este interzis accesul muritorilor de rând.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău