Cotidianul | Doi cunoscuți reprezentanți ai societății civile vor candida la parlamentare (Revista presei)

  • 23 Noiembrie 2018 09:26
Cotidianul | Doi cunoscuți reprezentanți ai societății civile vor candida la parlamentare (Revista presei)

Revista presei - 23 noiembrie 2019.

Ziarul de Gardă reține o atenționare a președintei PAS Maia Sandu, care susține că este urmărită de persoane necunoscute în timpul vizitelor pe care le efectuează în teritoriu. Ea a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu doi bărbați care ar urmări-o peste tot și care au refuzat să îi explice de ce o urmăresc. Contactată de ZdG, Alina Zbancă, consiliera în comunicare la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a comunicat că cei doi bărbați din fotografiile publicate de Maia Sandu sunt polițiști, angajați la Inspectoratul Ungheni. Totodată, MAI califică acuzațiile liderei PAS ca fiind acțiuni provocatoar și că „Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară, indiferent dacă Maia Sandu sau alți actori politici au activități în localități”…

Comentând mitingul de duminică al socialiștirilor, editorialistul Ziarului de Gardă Petru Grozavu se întreabă împotriva cui au protestat aceștia? Împotriva guvernării, cu care împart, de doi ani, puterea în R. Moldova. Amintind și de mitingul organizat mai devreme și de PD, autorul se mai întreabă „Cu ce au plecat din PMAN cei care au bătut drum până la Chișinău într-o zi de duminică? - pentru că, puse cap în cap, declarațiile politice făcute din tribună și realitățile vieții nu se leagă între ele. În R. Moldova, cu „cel mai puternic partid” și „cel mai puternic lider politic” la guvernare, lumea continuă să îndure lipsuri, inclusiv foame, frig, singurătate, lumea pleacă, satele pustiesc, învățământul și educația îmbătrânesc, rândurile copiilor de școală se răresc, mortalitatea crește, natalitatea descrește, corupția înflorește, hoția e în lege, justiția rămâne selectivă, miliardul rămâne dosit, Șor și alți „șori” rămân la libertate, viața se scumpește, speranța de viață descrește… Asta-i viața celor „de jos”, nevăzută, ignorată ori văzută cu alți ochi de cei de „sus”, scrie Ziarul de Gardă.

Doi cunoscuți reprezentanți ai societății civile vor candida la parlamentare din partea blocului „ACUM”, titrează portalul Cotidianul.md. Este vorba de Octavian Țîcu și Igor Munteanu, a anunțat președintele Platformei DA, Andrei Năstase. El nu a spus în ce circumscripții vor candida cei doi, dar a precizat că se va ține cont de „profilul lor” și locul unde s-au născut.

Adevărul reține altă declarație a liderului Platformei DA, care și-a exprimat temerea că va fi exclus din alegeri, de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Andrei Năstase, din acest motiv a și fost creată Comisia parlamentară de anchetă pe cazul Open Dialog.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău