Cotidianul | Câte miliarde pot fi recuperate de la Plahotniuc (Revista presei)

  • 27 Iunie 2019 09:32
Cotidianul | Câte miliarde pot fi recuperate de la Plahotniuc (Revista presei)

Revista presei - 27 iunie 2019.

Curtea Constituțională, FĂRĂ judecători: Magistrații DEMISIONEAZĂ in corpore, titrează Ziarul Național.

Publicația reține și comentariul premierului Maia Sandu - Judecătorii Curții Constituționale care au demisionat „au făcut de rușine R. Moldova peste hotare și și-au bătut joc de cetățeni și de Constituție”.

Profesorul și fostul judecător constituțional Nicolae Osmochescu spune, într-un interviu pentru Europa Liberă, că după demisia in corpore a judecătorilor Curții Constituționale, „un concurs ar fi binevenit, fără presiuni din partea societății civile sau a partidelor politice”. Totodată, expertul opinează că pentru astfel de funcții n-ar trebuit să fie un concurs obișnuit, ci o selecție foarte serioasă, „ca să nu ne ciocnim de situația pe care am avut-o pănă acum, când sunt numiți peste noapte”.

Presa reține și reacția lui Vlad Plahotniuc despre dosarul penal deschis în Rusia pe numele său. Fostul lider PDM, susține că ceea ce ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana sa, însă ceea ce urmează să se întâmple foarte curând cu țara. „Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care așteptau o schimbare în mai bine și se vor trezi cu o țară intrată și mai tare sub ocupație străină”, spune acesta, citat de Adevărul.

Iar Cotidianul face o ESTIMARE - Câte miliarde pot fi recuperate de la Plahotniuc. „Putem să ne mai imaginăm cam ce ar fi însemnat suma care ar fi putut fi astăzi în posesia statului de pe urma dosarului lui Shor, scrie autorul. Este vorba despre o valoare cel puțin egală cu asistența financiară pe care Republica Moldova speră să o primească de la Uniunea Europeană și de peste jumătate din bugetul anual al orașului Chișinău. Potrivit Cotidianului, dacă ne-am referi la Plahotniuc și apropiații săi, atunci statul ar putea recupera bunuri care i-ar permite, spre exemplu, să construiască o autostradă de la nordul până la sudul țării”.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cum explică mai mulți procurori din Republica Moldova donațiile de zeci de mii de euro pe care le-au primit de la părinți și rude în 2018 și găsiți detalii despre judecătorii înlăturați temporar din funcții, printre care se numără și președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

Ziarul de Gardă publică un interviu cu prim-ministrul Maia Sandu, care vorbește despre planurile noii guvernări, dar și despre provocările Republicii Moldova pentru următoarea perioadă.

De asemenea, Ziarul de Gardă publică istoria unui fost copil al străzii care acum are o familie frumoasă și o afacere de succes și care nu a uitat de centrul de plasament în care a crescut, vizitându-l periodic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău