Coruperea deputaților: CNA a reținut două persoane suspecte

  • 07 Martie 2014 13:43
Coruperea deputaților: CNA a reținut două persoane suspecte

Centrul Național Anticorupție a reținut două persoane, suspectate că ar fi încercat să corupă un deputat din Coaliția Pro-Europeană pentru a-l determina să părăsească majoritatea parlamentară.

Persoanele reținute urmau să îi transmită deputatului 250 de mii de dolari.

Audio: Procurorpul Procuraturii Anticorupție, Adrian Popenco

Numele parlamentarului nu a fost făcut public. El urma să anunțe în ședința de astăzi a Legislativului, că părăsește alianța de guvenare, au declarat ofițerii CNA. Potrivit acestora, există suspiciuni că banii ar proveni din afara țării.

Potrivit ofițelor CNA, unul dinte reținuți a fost angajat al Ministerului de Interne, în perioada în care instituția era condusă de ministrul comunist Gheorghe Papuc. Cele două persoane au fost reținute în flagrat, în timp ce negociau cu un intermediar care urma să transmită banii deputatului. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă de la 6 până la 12 ani de închisoare.

Anterior, câțiva deputați din coaliția majoritară au declarat că li s-a propus să iasă din partidele pe care le reprezintă pentru a crea o altă fracțiune parlamentară.
 
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a afirmat că în spatele acestor inițiative ar sta Partidul Comuniștilor, omul de afaceri Veaceslav Platon și forțe din exterior, iar scopul acestora este să stopeze procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Veaceslav Platon a respins aceste acuzații, calificându-le drept provocări.

Pe marginea acestui caz s-au autosesizat și Serviciul de Informații și Securitate, și Procuratura Generală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău