Coronaviurs: Secretarul general al ONU consideră că doar un vaccin ar permite revenirea la normalitate

  • 16 Aprilie 2020 08:49
Coronaviurs: Secretarul general al ONU consideră că doar un vaccin ar permite revenirea la normalitate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat miercuri că împotriva COVID-19 "un vaccin sigur și eficient ar putea fi singurul instrument care ar permite revenirea lumii la un sentiment de "normalitate", exprimându-și speranța ca acesta să fie creat până la sfârșitul anului, transmite joi AFP, preluat de Agerpres.

Un astfel de vaccin "ar salva milioane de vieți și nenumărate miliarde de dolari", a adăugat Guterres în timpul unei videoconferințe cu cele aproximativ cincizeci de țări africane membre ale ONU. El a pledat pentru o accelerare a dezvoltării sale și pentru accesibilitatea acestuia. Trebuie să fie "universal" și "să ajute la controlul pandemiei", a mai precizat.

"Avem nevoie de un efort ambițios pentru a garanta (...) o abordare armonizată, integrată și optimizată pentru a maximiza viteza și scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârșitul anului 2020", a subliniat secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a declarat că apelul său din 25 martie vizând donarea a două miliarde de dolari pentru un plan umanitar de amploare al ONU ca răspuns la pandemie a reușit să conducă la strângerea, până în prezent, a "aproximativ 20%" din această sumă.

Datorită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ONU a reușit să aprovizioneze 47 de state africane cu teste pentru COVID-19, a menționat secretarul general al organizației.

Totodată, Guterres a salutat eforturile mai multor guverne africane de atenuare a consecințelor pandemiei, citând Uganda, unde autoritățile au amânat un impozit pentru a sprijini companiile, Namibia, care oferă venituri de urgență pentru muncitorii care și-au pierdut locul de muncă, Capul Verde care acordă ajutor alimentar sau Egiptul care a redus impozitarea industriilor. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău