Coronavirusul amenință economia Chinei. Partidul Comunist i-a cerut presei de stat să se concentreze pe „refacerea economică”

  • 16 Februarie 2020 11:25
Coronavirusul amenință economia Chinei. Partidul Comunist i-a cerut presei de stat să se concentreze pe „refacerea economică”

Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a avertizat pe oficialii comuniști că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe și amenință economia țării, transmite agenția Reuters, citat de mediafax.

A doua cea mai mare economie a lumii a încetinit semnificativ anul trecut, iar epidemia cauzată de coronavirus înrăutățește și mai mult situația. Zeci de țări și-au anulat zborurile spre China, iar multe fabrici și rețele de magazine din statul asiatic au fost închise. Mai mult, orașe întregi sunt în carantină, iar accesul și ieșirea din ele nu sunt permise.  

Xi Jinping le-a cerut, pe 3 februarie, oficialilor să se abțină de la „măsuri mai restrictive”.

Oficialilor comuniști li s-a cerut să atingă obiectivele economice stabilite pentru acest an, potrivit agenției de știri Xinhua.

De la întâlnirea din 3 februarie, banca centrală a anunțat măsuri de susținere a economiei. Mai mult, guvernul de la Beijing, prin Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a Republicii Populare Chineze, le-a cerut companiilor și fabricilor să își reia activitatea, mai ales în sectoare-cheie, precum cele alimentar și farmaceutic.

Totodată, departamentul de propagandă al Partidului Comunist i-a cerut presei de stat să se concentreze pe „refacerea economică”, potrivit Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău