Coronavirus: Ursula von der Leyen își anulează vizita de joi în Grecia

  • 12 Martie 2020 10:19
Coronavirus: Ursula von der Leyen își anulează vizita de joi în Grecia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri seară că își anulează vizita prevăzută joi în Grecia, pentru a se concentra pe răspunsul la pandemia de coronavirus, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Dată fiind situația în evoluție în Europa cu privire la COVID-19 și în acord cu premierul (grec Kyriakos) Mitsotakis, am decis să-mi amân deplasarea la Atena mâine', a comunicat pe Twitter șefa executivului european.

'Mă voi concentra pe lansarea eforturilor de coordonare la nivelul UE anunțate ieri', a adăugat ea.

Ursula von der Leyen urma să se deplaseze la Atena pentru a discuta cu prim-ministrul grec despre situația migranților și refugiaților la granița cu Turcia, a minorilor izolați aflați pe insulele elene din Egeea, urmând de asemenea să viziteze un centru pentru refugiați.

În urma unei videoconferințe marți seară între liderii europeni, Ursula von der Leyen a anunțat măsuri pentru coordonarea răspunsurilor la epidemie.

Șefa executivului UE a anunțat flexibilizarea regulilor europene în privința ajutoarelor de stat și a pactului de stabilitate și creștere. Ea a propus de asemenea crearea unui instrument ce ar permite mobilizarea a până la 25 miliarde de euro în lichidități, destinate sistemelor de sănătate, întreprinderilor mici și mijlocii și celor mai afectate sectoare din UE. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău