Coronavirus: Un vaccin potențial dezvoltat de Sinovac, aprobat pentru utilizare de urgență în China (surse)

  • 28 August 2020 14:09
Coronavirus: Un vaccin potențial dezvoltat de Sinovac, aprobat pentru utilizare de urgență în China (surse)

CoronaVac, un vaccin potențial dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de grupul Sinovac Biotech Ltd, a fost aprobat în luna iulie pentru a fi utilizat în regim de urgență ca parte a unui program prin care China dorește să vaccineze grupurile de mare risc, precum personalul medical, a dezvăluit o sursă familiarizată cu această chestiune, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

China National Biotec Group (CNBG), o unitate a gigantului farmaceutic China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), deținut de statul chinez, a anunțat duminică pe rețeaua de socializare WeChat că a obținut aprobarea pentru folosirea în regim de urgență a unui vaccin potențial împotriva noului coronavirus.

CNBG, care are în lucru două vaccinuri potențiale aflate în teste clinice de fază 3, nu a precizat însă care dintre aceste două vaccinuri a primit aprobarea pentru a fi utilizat de urgență.

China administrează vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus grupurilor de mare risc încă din luna iulie, iar un oficial din domeniul sănătății a declarat într-un interviu, difuzat săptămâna trecută de presa centrală chineză, că autoritățile de la Beijing ar putea să aibă în vedere o ușoară extindere a programului de folosire a acestor vaccinuri în regim de urgență pentru a încerca să prevină apariția unor posibile noi valuri ale epidemiei de COVID-19 la toamnă și la iarnă.

În mod oficial, China a dezvăluit foarte puține detalii despre vaccinurile potențiale administrate persoanelor din grupurile de mare risc în cadrul programului său de utilizare în regim de urgență și despre numărul persoanelor care au fost vaccinate.

Presa centrală chineză a raportat în iunie, înainte de demararea programului menționat, că angajații companiilor de stat care călătoresc în străinătate au primit permisiunea de a fi inoculați cu unul dintre cele două vaccinuri dezvoltate de CNBG, iar armata chineză a aprobat, de asemenea, folosirea vaccinului potențial creat de CanSino Biologics.

Șapte vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus se află în prezent în etapa finală a testelor clinice desfășurate pe plan mondial, iar patru dintre ele sunt din China.

Însă niciunul dintre aceste vaccinuri nu a depășit deocamdată faza finală de testare care dovedește că este sigur și eficient - condiții cerute de obicei pentru aprobarea necesară în vederea utilizării lor în masă. Maladia COVID-19 a provocat peste 800.000 de decese la nivel mondial. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău