Coronavirus: Un tratament ar putea fi creat până în vară, susține vicepreședintele american Mike Pence

  • 03 Martie 2020 10:25
Coronavirus: Un tratament ar putea fi creat până în vară, susține vicepreședintele american Mike Pence

Un tratament medical împotriva noului coronavirus ar putea fi creat "până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat vicepreședintele american Mike Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei în SUA, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat Pence în timpul unei conferințe de presă, adăugând că un vaccin împotriva acestei boli "ar putea fi dezvoltat înainte de sfârșitul anului sau începutul anului viitor".

Primele teste clinice pentru un vaccin ar putea avea loc "în următoarele șase săptămâni", a mai spus vicepreședintele american.

Medicamentul remdesivir, un antiviral al laboratorului american Gilead, a fost deja utilizat pentru tratarea pacienților în SUA și Franța. Echipa medicală care a tratat un pacient în Franța la mijlocul lui februarie a calificat la acea dată tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, drept "promițător", pentru că "acționează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău