Coronavirus: UE încearcă să aibă acces la vaccinurile AstraZeneca produse în SUA (presa britanică)

  • 06 Martie 2021 15:15
Coronavirus: UE încearcă să aibă acces la vaccinurile AstraZeneca produse în SUA (presa britanică)

Uniunea Europeană va cere Statelor Unite ale Americii să permită exportul a milioane de doze de vaccin anticoronavirus AstraZeneca, în contextul în care blocul comunitar se luptă să soluționeze chestiunea penuriei de doze de vaccin, a relatat sâmbătă cotidianul britanic Financial Times, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

UE mai vrea ca Washingtonul să asigure libera circulație a transporturilor cu componente cruciale ale vaccinului necesare pentru producția europeană, mai scrie sursa citată.

"Avem încredere că putem conlucra cu SUA pentru a ne asigura că vaccinurile produse sau îmbuteliate în SUA și destinate îndeplinirii obligațiilor contractuale ale producătorilor de vaccin față de UE vor fi pe deplin onorate", a citat FT o declarație a Comisiei Europene.

Țările din UE au început campania de vaccinare la sfârșitul lui decembrie, însă procesul se desfășoară mult mai lent decât în alte națiuni bogate, inclusiv în SUA și în Regatul Unit, fostă țară membră a UE. Oficialitățile europene aruncă vina parțial pe seama problemelor de aprovizionare ale fabricanților.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău