Coronavirus: UE analizează posibilitatea de a veni în sprijinul companiilor aeriene

  • 09 Martie 2020 15:05
Coronavirus: UE analizează posibilitatea de a veni în sprijinul companiilor aeriene

Organismele de reglementare din Uniunea Europeană analizează posibilitatea de a ajuta companiile aeriene să facă față impactului "semnificativ" provocat de epidemia de coronavirus prin relaxarea prevederilor cu privire la utilizarea sloturilor de pe aeroporturi, informează Bloomberg, preluat de AGERPRES.

Legislația europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puțin 80% din sloturile lor de pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an.

Săptămâna trecută, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a anunțat că a luat contact cu organismele de reglementare de pe întregul glob pentru a găsi o soluție de suspendare a regulilor, având în vedere că transportatorii aerieni sunt obligați să își reducă zborurile ca răspuns la scăderea cererii pentru călătoriile cu avionul.

"Comisia analizează în prezent toate datele disponibile cu privire la impactul COVID-19 asupra industriei aviației" a informat executivul comunitar într-un comunicat publicat luni. "Evaluăm în mod activ toate opțiunile posibile, inclusiv revizuirea legislației cu privire la sloturi, pentru a răspunde la această provocare", a adăugat Comisia.

Acțiunile executivului comunitar sunt un răspuns la o criză globală care se agravează, iar companiile aeriene se numără printre cele mai afectate industrii. În ultimele zile, Italia a introdus în carantină un sfert din populație, iar compania aeriană germană Lufthansa și-a redus capacitățile cu 50% și a cerut ajutor de la stat.

Guvernele statelor membre au și început să introducă măsuri de sprijin în favoarea economiilor lor. Germania a anunțat că va investi o sumă suplimentară de 12,4 miliarde euro până în 2024 și de asemenea va lua măsuri pentru a ajuta companiile și muncitorii afectați. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău