Coronavirus: Turcia anulează cursele aeriene spre mai multe țări. Coreea de Sud anunță mobilizare „totală”

  • 01 Martie 2020 17:01
Coronavirus: Turcia anulează cursele aeriene spre mai multe țări. Coreea de Sud anunță mobilizare „totală”

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătății, a anunțat că toate cursele aeriene comerciale spre și dinspre Italia, Irak și Coreea de Sud au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. În altă parte a globului, președintele sud-coreean Moon Jae-in a anunțat o mobilizare „totală” a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică.

Măsura intră în vigoare duminică la ora locală 12:00, a precizat ministrul turc, adăugând că granița terestră a Turciei cu Irakul a fost de asemenea închisă, potrivit Digi24.ro. 

În urmă cu câteva zile, Turcia a anulat cursele aeriene comerciale spre și dinspre China și Iran, relatează Agerpres.

Președintele Coreei de Sud a anunțat mobilizare „totală” împotriva epidemiei de coronavirus

Țara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulțire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

 Autoritățile sanitare au anunțat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morți.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de țări au impus restricții asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

„După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total”, a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mișcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independență împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

„Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 și să ne relansăm economia afectată”, a promis el.

Aproape 90% din noile cazuri au fost semnalate la Daegu, al patrulea oraș al țării, și în provincia învecinată Gyeongsangbuk-do, a precizat într-un comunicat Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău