Coronavirus: Turcia a suspendat zborurile în alte 46 de țări

  • 22 Martie 2020 10:37
Coronavirus: Turcia a suspendat zborurile în alte 46 de țări

Turcia a suspendat sâmbătă cursele aeriene spre alte 46 de țări și a extins măsurile restrictive pe plan național pentru limitarea propagării noului coronavirus, potrivit Agerpres.

Printre destinațiile vizate figurează între altele Finlanda, India, Niger, Portugalia și Kazahstan, zborurile urmând să fie suspendate începând cu sâmbătă ora locală 17:00, a indicat agenția de presă Anadolu, citând Ministerul de Transporturi de la Ankara.

Deocamdată nu există nicio informație cu privire la data la care interdicția de zbor ar putea fi ridicată. Interdicția acoperă și partea de nord a Ciprului.

Ankara suspendase anterior zborurile spre 22 de țări, între care și Germania, și a închis cea mai mare parte a locurilor publice și de rugăciuni în masă, anulând evenimente sportive.

Sâmbătă, interdicția a fost extinsă la saloanele de coafură, de înfrumusețare și la picnicuri.

Numărul de decese în Turcia din cauza noului coronavirus a crescut la 9 morți, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 670, indicase vineri seara ministrul turc al sănătății Fahrettin Koca într-o postare pe Twitter.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus se dublează aproape zilnic și se așteaptă să crească odată cu intensificarea testării în teren.

Președintele Recep Tayyip Erdogan și-a îndemnat concetățenii „să nu-și părăsească domiciliul dacă nu este absolut necesar” într-un mesaj audio pe Twitter.

Turcia, o țară cu 83 de milioane de locuitori, a anunțat primul test pozitiv cu noul coronavirus la 11 martie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău